Egyetemi Karácsony a PKE-n

2018. december 18-án, kedden 19 órai kezdettel

Mikor Jézus született, / angyalok így énekeltek:
„Az Istennek dicsőség, / embereknek békesség!”
Folytassuk az éneket, / hogy mindenki hallja meg!
(Gerzsenyi László)


Kedves Diákok, Oktatók és Munkatársak!

Krisztus Urunk születésének ünnepéhez közeledve, szeretettel hívunk hagyományos ünnepváró alkalmunkra, december 18-án, kedden 19.00 órától egyetemünk Dísztermébe.

Megtartó evangéliummal, ünnepi énekekkel, kórusművekkel, modern dalfeldolgozásokkal, igaz meseszóval, ezek után pedig az Arany János Kollégium ebédlőjében szeretetvendégséggel várunk mindenkit.

A visszatekintő hála, a szeretetet és megbecsülés iránti őszinte vágy, vagy éppen a Jézus Krisztustól tanult egymás iránti felelősség okán, advent és karácsony táján nyitottabbak vagyunk a szükségben levők megsegítésére és megajándékozására is. Éppen ezért az idei ünnepi alkalom perselyes gyűjtését a micskei Sámuel Bentlakás és Szociális Nappali Központ javára szeretnénk felajánlani. A partiumi dombok között fekvő, kis községben a szociális intézmény 15 éve végzi sokszínű érték- és életmentő munkáját: hátrányos helyzetű családokból érkező, helybéli és környékbeli gyermekeket iskoláztat, étkeztet és nevel. Jelenleg összesen 33 gyermeket fogadnak a nappali központban, a bentlakásban pedig 11 gyermek lakik. Készüljünk úgy az ünnepre, hogy felebarátaink számára is szebbé, áldottá tehessük azt!

Közreműködnek:
A Partiumi Keresztény Egyetem Kórusa
Karvezető: dr. Kovács Gábor
A Zeneművészeti Tanszék hallgatóiból összeállt együttes:
Fábián Annamária (ének), Jakab Emőke-Laura (ének), Konrád Ruska Ildikó (ének)
Baricz Hunor (zongora), Fábián Attila (szintetizátor), Korodi Erik (szaxofon)
Zenei vezető: dr. Fodor Attila
Fábián Annamária, a Zanazug meseműhely mesemondója.

Mindenkit szeretettel várunk!

Szomor Abigél
egyetemi lelkész

karacsony2018 01

forrás: www.partium.ro